Ga naar de inhoud

Topsponsors

Deelnemers informatie

Op deze pagina vind jij álle informatie die voor jou als deelnemer belangrijk is ter voorbereiding op jouw deelname aan de Intersport Bols 4 Mijl van Emmen 2024 op 7 april. 

Opsturen startnummers
Particuliere deelnemers die hebben gekozen en betaald voor opsturen van hun startnummer, ontvangen hun startnummer in de week voorafgaand aan de 4 Mijl van Emmen op het opgegeven adres. Alle Business Run teams ontvangen hun pakket automatisch per post.

De startnummers worden ruim op tijd verstuurd middels 48/72 uur post.

Ophalen startnummers
Deelnemers die gekozen hebben voor het ophalen van hun startnummer moeten dat doen bij Intersport Bols in Emmen op de donderdagavond en vrijdag voorafgaand aan het evenement. De exacte data en tijden delen wij ruim van te voren.

Ophalen van het startnummer op een andere moment en/of locatie is NIET mogelijk.

Custom shirt 4 Mijl van Emmen

Ben jij klaar om te stralen in het officiële custom shirt van de 4 Mijl van Emmen? Vanuit de samenwerking met Fc Emmen en partners is dit prachtige shirt ontworpen, knallend in rood en wit. Een shirt voor zowel mannen als vrouwen! Bestel vandaag nog jouw shirt en sta scherp aan de start op 7 april. Actie vereist: Bestel jouw custom shirt voor 17 maart.

Haal jouw shirt op bij Intersport Bols Emmen op donderdag 4 april tussen 17:00 – 21:00 uur of vrijdag 5 april tussen 14:00 – 18:00 uur. Adres: Westenstraat 210, 7811 MZ Emmen.

 

Start-/finishlocatie kids van 4 en 5 jaar oud; zij rennen (ongeveer) 500 meter.

KIDS RUN STARTIJD: 13:00 uur

De start van de 500 meter vind je in de Hondsrug Tunnel, ter hoogte van De Holdert (gele bolletje). De finish vind je op het Raadhuisplein vlak voor de ingang van Club Limbo (Rode bolletje). Zie hiervoor ook onderstaande afbeelding:

Tip; volg het parcours vanaf de finish waarna je na 500 meter de startlocatie vindt. Hier staan ook vrijwilligers. Over de finish gekomen krijgt jouw kind een verfrissend finishdrankje en natuurlijk zijn/haar welverdiende medaille.

Start-/finishlocatie kids van 6 t/m 12 jaar oud; zij rennen (ongeveer) 1.000 meter.

KIDS RUN 1000 meter – STARTIJDEN

  • 1000 meter 6-8 jaar : 13:20 uur
  • 1000 meter 9-10 jaar: 13:30 uur
  • 1000 meter 11-12 jaar: 13:40 uur

De start van de 1.000 meter vind je vlak bij horecagelegenheid ’t Wapen van Emmen (gele bolletje).
De finish vind je op het Raadhuisplein vlak voor de ingang van Club Limbo (rode bolletje). Zie hiervoor ook onderstaande afbeelding:

Tip; volg het parcours vanaf de finish waarna je na 1000 meter de startlocatie vindt. Hier staan ook vrijwilligers. Over de finish gekomen krijgt jouw kind een verfrissend finishdrankje en natuurlijk zijn/haar welverdiende medaille.

Categorieën & startnummers Kids Run; 
Jongens/Meisjes 4 en 5 jarigen – startnummer vanaf 100
Jongens/Meisjes 6 t/m 8 jarigen – startnummer vanaf 300
Jongens/Meisjes 9 en 10 jarigen – startnummer vanaf 500
Jongens/Meisjes 11 en 12 jarigen – startnummer vanaf 700

Prijsuitreiking; Nadat alle kinderen over de finish zijn gekomen vind zo snel mogelijk de prijsuitreiking plaats. De nummers 1,2 en 3 van elke leeftijdscategorie ontvangen een leuke prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op het podium meteen naast de finish op het Raadhuisplein.

Startlocatie; De start van de hoofdafstand 4 mijl gaat plaatsvinden in woonwijk Delftlanden en bevindt zich halverwege de wijk op De Oude Delft (centrale straat door de wijk) ter hoogte van het fietspad richting de fietsbrug. Nieuw dit jaar, een nieuwe startlocatie.  Eenmaal wanneer je de wijk binnenkomt, zie je een grote boog.  Na de start boog vind je ook een paar toiletten. Vervolgens loop je door naar het start terrein en vind je kraampjes waar je je kleding (in een af te sluiten eigen tasje) kunt achterlaten. Aan jouw startnummer vind je een bagagelabel die je aan je tas moet verbinden.

Route; Na de start in woonwijk Delftlanden ga je onderweg richting Noordbarge waar je ter hoogte van het Terra College een heerlijk verfrissend bekertje water krijgt. Vervolgens ga je onderweg richting en dóór Westenesch. Vanuit Westenesch loop je rechtsaf de Hondsrug Tunnel in. Wanneer je de tunnel uitkomt maak je op het kruispunt voor verzorgingstehuis De Holdert een krappe bocht rechtsaf en ren je het laatste stuk richting de finish op het Raadhuisplein. Wanneer je voor Wildlands op het Raadhuisplein onder de boog van De Jong & Laan door rent, moet je nog 100 meter tot aan de finish.

4 Mijl & Business Run
Startvakken & -tijden 
Start vanaf de weg de Oude Delft in de Delftlanden. Let op: Houd rekening met een warming up van zo’n 5 minuten voor afgaand aan elke start: 
· < 25 minuten 14:30 uur
· 25-32 minuten 14:35 uur
· Business Run 14:40 uur
· Intersport Bols 14:45 uur
· Peter van Dijk 14:50 uur
· Onderwijs 14:55 uur
· Delftlanden 15:00 uur
· Fc Emmen 15:05 uur
· Elk startvak is gekoppeld aan een reeks met startnummers. Deelnemers die een keuze hebben aangegeven voor een startvak zijn voor dit startvak ingedeeld. Overige deelnemers zijn verdeeld over de (overige) startvakken.
Startvakken en startnummers
· Startvak < 25 minuten begint met startnummer 1000
· Startvak 25-32 minuten begint met startnummer 1200
· Startvak Business Run begint met startnummer 2000
· Startvak Intersport Bols begint met startnummer 3000
· Startvak Peter van Dijk begint met startnummer 4000
· Startvak Onderwijs begint met startnummer 5000
· Startvak Delftlanden begint met startnummer 6000
· Startvak Fc Emmen begint met startnummer 7000

Kledinginname: 

· Kledinginname (in eigen tasje) is mogelijk bij de START, waarna je het weer kunt ophalen bij de FINISH. Startnummer voor de 4 Mijl en de Business Run zijn voorzien van een kledinglabel.
· Bij de start staan 3 bakwagens. Voor de bakwagens staan borden met cirkels van de startvakken zodat jouw tasje in de goede bakwagen komt
· Bakwagen 1 : met startvak <25 minuten, 25-32 minuten en Business Run
· Bakwagen 2: met startvak Intersport Bols Emmen en Peter van Dijk Projects
· Bakwagen 3: met startvak Onderwijs, Delftlanden en Fc Emmen

Uitgifte
·
Zodra iedereen is gestart rijden de bakwagens naar de finish. Waarna elke deelnemer het tasje weer kan ophalen.

 

Waterpost; Ter hoogte van het Terra College in Noordbarge word jou door medewerkers van het Terra College een heerlijk verfrissend bekertje water aangeboden.

EHBO; gedurende het gehele evenement zal er voldoende EHBO aanwezig zijn, onder ander middels EHBO-bikers.

Finishlocatie; de finish vind je op het Raadhuisplein voor Club Limbo. Nadat je over de finish bent gekomen ontvang jij natuurlijk jouw welverdiende medaille en een heerlijk verfrissend finishdrankje. Vervolgens loop je door richting het gemeentehuis waar je je kleding, wanneer je die hebt achtergelaten bij de start, kunt ophalen. Ook vind je hier EMFysio waar jij je nog even heerlijk kunt laten masseren.
Daarna buig je rechtsaf richting Club Limbo om te gaan genieten van het 4 Mijl Festival.

Prijsuitreiking;
Er zal een prijsuitreiking zijn van de wedstrijdlopers (o.b.v. bruto-tijden) een top 3 voor de snelste mannen, een top 3 voor de snelste vrouwen. De prijsuitreiking vindt plaats op het podium meteen naast de finish op het Raadhuisplein.

Vervoer naar de startlocatie; 
Fiets; Kom je uit de buurt? Stap dan lekker op de fiets en ‘parkeer’ jouw fiets in de omgeving van de start in woonwijk Delftlanden. Nadat jij gefinisht bent op het Raadhuisplein loop je in een halfuurtje terug naar de start.

Auto; Je kunt je ook met de auto naar de start laten brengen. Advies is dan om je te laten afzetten bij trein- en busstation Emmen-Zuid vanwaar je binnen 5 tot 10 minuten naar de start loopt. Kom je zelf met de auto? Parkeer dan jouw auto bij eerder genoemd busstation. Hier is voldoende parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer; Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van het openbaar vervoer, bus en/of trein. Kom je bijvoorbeeld uit de richting Coevorden/Zwolle, dan kun je uitstekend met de trein reizen. Wanneer je uitstapt op station Emmen-Zuid dan wandel je in 5 tot 10 minuten naar de start. Nadat jij jouw 4 Mijl hebt gelopen stap je weer op de trein op station Emmen-Centrum.

Georganiseerd éxtra busvervoer; Heb jij er bij jouw inschrijving voor gekozen en betaald om gebruik te maken van deze optie? Dan vind jij op jouw startnummer een afbeelding van een bus. Alleen dan mag jij gebruik maken van het door ons georganiseerde busvervoer. Hier wordt ook écht op gecontroleerd. Het is niet mogelijk op ter plekke nog een buskaartje te kopen.

Opstapplek; deze vind je achter Hotel Restaurant Ten Cate aan de Hooggoorns, zie plattegrond.

Vertrektijden; de exacte tijden volgen z.s.m.. De bus brengt jou naar trein- en busstation Emmen-Zuid. Dit is een ritje van ongeveer 10 minuten. Vanaf het station wandel je in 15 minuten richting het startgebied in woonwijk Delftlanden.

Starttijden;
START Business Run om: 14:40 uur. Alle deelnemers aan de Business Run starten vanuit het startvak Business Run.
Startnummers; de startnummers worden ruim op tijd verstuurd. Wanneer jij startnummers hebt aangemaakt in combinatie met de naam van een teamlid, zorg dan dat hij/zij dit specifieke startnummer krijgt.
Extra finishdrankje; Op elk startnummer staat ook een icoontje van een drankje. Elk teamlid krijgt bij binnenkomst van de Business Area aan de hand van het startnummer met icoontje van een drankje een muntje voor een extra finishdrankje. Het is érg belangrijk dat ieder teamlid zijn/haar startnummer op zijn/haar shirt vastmaakt om dat muntje te krijgen. Het startnummer geeft tevens exclusieve toegang tot het Business Run Startvak + toegang tot de Business Area. De Business Area is voor Club Limbo.

Prijsuitreiking
Van teams die aan de Business Run (o.b.v. bruto-tijden) meedoen. Van elk team van 4 personen worden de 3 snelste tijden bij elkaar opgeteld en op basis van een gemiddelde tijd wordt de uitslag bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op het podium meteen naast de finish op het Raadhuisplein.

Inschrijving sluit op:

De inschrijving voor Kids Run, 4 Mijl en Business Run sluit op 29 maart 14:00 uur. Alle startnummers maken we in 1x bekend zodra alle inschrijvingen zijn verwerkt en gekoppeld aan een startnummer. Houdt de mailbox dus in de gaten 😊

Wij wensen alle deelnemers aan de 4 Mijl van Emmen, van klein tot groot, heel veel plezier en succes!!