Ga naar de inhoud

Topsponsors

Deelnemers informatie

Op deze pagina vind jij álle informatie die voor jou als deelnemer belangrijk is ter voorbereiding op jouw deelname aan de Intersport Bols 4 Mijl van Emmen 2024 op 7 april. 

Opsturen startnummers
Particuliere deelnemers die hebben gekozen en betaald voor opsturen van hun startnummer, ontvangen hun startnummer in de week voorafgaand aan de 4 Mijl van Emmen op het opgegeven adres. Alle Business Run teams ontvangen hun pakket automatisch per post.

De startnummers worden ruim op tijd verstuurd middels 48/72 uur post.

Ophalen startnummers
Deelnemers die gekozen hebben voor het ophalen van hun startnummer moeten dat doen bij Intersport Bols in Emmen op de donderdagavond en vrijdag voorafgaand aan het evenement. De exacte data en tijden delen wij ruim van te voren.

Ophalen van het startnummer op een andere moment en/of locatie is NIET mogelijk.

Wanneer jij een runningshirt op de site hebt besteld, dan ontvang jij een persoonlijke mail met daarin informatie over waar en wanneer jij jouw shirt kunt ophalen.

Start-/finishlocatie kids van 4 en 5 jaar oud; zij rennen (ongeveer) 500 meter. Informatie over starttijd volgt nog. De finish (groene bolletje) vind je op het Raadhuisplein vlak voor de ingang van Club Limbo. De start (zwart/wit geblokte bolletje) van de 500 meter vind je in de Hondsrug Tunnel, ter hoogte van De Holdert.

 

Tip; volg het parcours vanaf de finish waarna je na 500 meter de startlocatie vindt. Hier staan ook vrijwilligers. Zie ook onderstaande afbeelding.
Over de finish gekomen krijgt jouw kind een verfrissend finishdrankje en natuurlijk zijn/haar welverdiende medaille.

 

 

Start-/finishlocatie kids van 6 t/m 12 jaar oud; zij rennen (ongeveer) 1.000 meter. Informatie over starttijden volgt nog! De finish (groene bolletje) vind je op het Raadhuisplein vlak voor de ingang van Club Limbo. De start (zwart/wit geblokte bolletje) van de 1.000 meter vind je vlak voor horecagelegenheid Het Wapen van Emmen.

 

Tip; volg het parcours vanaf de finish waarna je na 1.000 meter de startlocatie vindt. Hier staan ook vrijwilligers. Zie ook onderstaande afbeelding.
Over de finish gekomen krijgt jouw kind een verfrissend finishdrankje en natuurlijk zijn/haar welverdiende medaille.

 

 

Prijsuitreiking; Nadat alle kinderen over de finish zijn gekomen vind zo snel mogelijk de prijsuitreiking plaats. De nummers 1 van elke leeftijdscategorie (jongen en meisje) ontvangen een leuke prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op het podium meteen naast de finish op het Raadhuisplein.

 

Categorieën Kids Run; 
Jongens/Meisjes 4 en 5 jarigen
Jongens/Meisjes 6 t/m 8 jarigen
Jongens/Meisjes 9 en 10 jarigen
Jongens/Meisjes 11 en 12 jarigen

 

Uitslag; Natuurlijk werken we voor de Kids Run ook met officiële tijdregistratie. Om de ‘wedstrijd’ eerlijk te laten verlopen, wordt de definitieve uitslag bepaald op basis van zogeheten netto-tijden. De netto tijd is de exacte gelopen tijd van een deelnemer. Gemeten vanaf het moment van het passeren van de startstreep tot en met het passeren van de finish door de deelnemer. Het is dus NIET zo dat de deelnemer die als eerste over de start komt, ook automatisch de winnaar is. Door met netto-tijden te werken zijn wij van mening dat ieder kind, dus ook de kinderen die achteraan starten, de uiteindelijke winnaar kan zijn doordat hij/zij de snelste tijd heeft gelopen.

 

Startlocatie; De start van de hoofdafstand 4 mijl gaat plaatsvinden in woonwijk Delftlanden en bevindt zich halverwege de wijk op De Oude Delft (centrale straat door de wijk) ter hoogte van het fietspad richting de fietsbrug. Nieuw dit jaar, een nieuwe startlocatie. Hierover later meer informatie. Eenmaal wanneer je de wijk binnenkomt, zie je een grote boog. Vervolgens vind je kraampjes waar je je kleding (in een af te sluiten tasje) kunt achterlaten. Aan jouw startnummer vind je een bagagelabel die je aan je tas moet verbinden. Na de start boog vind je ook toiletten.

Route; Na de start in woonwijk Delftlanden ga je onderweg richting Noordbarge waar je ter hoogte van het Terra College een heerlijk verfrissend bekertje water krijgt. Vervolgens ga je onderweg richting en dóór Westenesch. Vanuit Westenesch loop je rechtsaf de Hondsrug Tunnel in. Wanneer je de tunnel uitkomt maak je op het kruispunt voor verzorgingstehuis De Holdert een krappe bocht rechtsaf en ren je het laatste stuk richting de finish op het Raadhuisplein. Wanneer je voor Wildlands op het Raadhuisplein onder de boog van De Jong & Laan door rent, moet je nog 100 meter tot aan de finish.

Waterpost; Ter hoogte van het Terra College in Noordbarge word jou door medewerkers van het Terra College een heerlijk verfrissend bekertje water aangeboden.

EHBO; gedurende het gehele evenement zal er voldoende EHBO aanwezig zijn, onder ander middels EHBO-bikers.

Finishlocatie; de finish vind je op het Raadhuisplein voor Club Limbo. Nadat je over de finish bent gekomen ontvang jij natuurlijk jouw welverdiende medaille en een heerlijk verfrissend finishdrankje. Vervolgens loop je door richting het gemeentehuis waar je je kleding, wanneer je die hebt achtergelaten bij de start, kunt ophalen. Ook vind je hier EMFysio waar jij je nog even heerlijk kunt laten masseren.
Daarna buig je rechtsaf richting Club Limbo om te gaan genieten van het 4 Mijl Festival.

Categoriën; 
Mannen/Vrouwen onder 20 jaar
Mannen/Vrouwen 20+
Mannen/Vrouwen 30+
Mannen/Vrouwen 40+
Mannen/Vrouwen 50+
Mannen/Vrouwen 60+
Mannen/Vrouwen 70+

Prijsuitreiking;
Er zal een prijsuitreiking zijn van de wedstrijdlopers (o.b.v. bruto-tijden) en van teams die aan de Business Run (o.b.v. netto-tijden) meedoen.

Vervoer naar de startlocatie; 
Fiets; Kom je uit de buurt? Stap dan lekker op de fiets en ‘parkeer’ jouw fiets in de omgeving van de start in woonwijk Delftlanden. Nadat jij gefinisht bent op het Raadhuisplein loop je in een halfuurtje terug naar de start.
Auto; Je kunt je ook met de auto naar de start laten brengen. Advies is dan om je te laten afzetten bij trein- en busstation Emmen-Zuid vanwaar je binnen 5 tot 10 minuten naar de start loopt. Kom je zelf met de auto? Parkeer dan jouw auto bij eerder genoemd busstation. Hier is voldoende parkeergelegenheid.
Openbaar vervoer; Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van het openbaar vervoer, bus en/of trein. Kom je bijvoorbeeld uit de richting Coevorden/Zwolle, dan kun je uitstekend met de trein reizen. Wanneer je uitstapt op station Emmen-Zuid dan wandel je in 5 tot 10 minuten naar de start. Nadat jij jouw 4 Mijl hebt gelopen stap je weer op de trein op station Emmen-Centrum.
Georganiseerd éxtra busvervoer; Heb jij er bij jouw inschrijving voor gekozen en betaald om gebruik te maken van deze optie? Dan vind jij op jouw startnummer een afbeelding van een bus. Alleen dan mag jij gebruik maken van het door ons georganiseerde busvervoer. Hier wordt ook écht op gecontroleerd. Het is niet mogelijk op ter plekke nog een buskaartje te kopen.

Opstapplek; deze vind je achter Hotel Restaurant Ten Cate aan de Hooggoorns, zie plattegrond.
Vertrektijden; de exacte tijden volgen z.s.m.. De bus brengt jou naar trein- en busstation Emmen-Zuid. Dit is een ritje van ongeveer 10 minuten. Vanaf het station wandel je in 15 minuten richting het startgebied in woonwijk Delftlanden.

Starttijden; de starttijden volgen z.s.m.. De deelnemers aan de Business Run worden door de aanwezige vrijwilligers verdeeld. Houd je team wel bij elkaar!
Startnummers; de startnummers worden ruim op tijd verstuurd. Wanneer jij startnummers hebt aangemaakt in combinatie met de naam van een teamlid, zorg dan dat hij/zij dit specifieke startnummer krijgt.
Polsbandjes; Naast een startnummer voor elk teamlid, ontvang je voor elk teamlid ook een polsbandje. Het is érg belangrijk dat ieder teamlid zijn/haar startnummer op zijn/haar shirt vastmaakt én het polsbandje draagt. De combinatie van het startnummer met het polsbandje geeft hen namelijk exclusieve toegang tot het Business Run Startvak + toegang tot de Business Bar op het dakterras de finish voor Club Limbo.
Het polsbandje geeft hen ook recht op een finishdrankje bij de Business Bar. Maar LET OP! Verwijder niet zelf het polsbandje, dit gebeurt door medewerkers van Club Limbo zodra jij jouw drankje hebt besteld. Op vertoon van losse polsbandjes heb jij namelijk geen toegang tot de Business Bar en ontvang jij geen drankje.

 

Wij wensen alle deelnemers aan de 4 Mijl van Emmen, van klein tot groot, heel veel plezier en succes!!